Kub Kit - termékek

KUB KIT Konstrukciós tömörfa építőjáték család

A játék szeretetét, -véleményünk szerint- csak az idősebb nemzedékek szerető gondoskodása adhatja tovább. Az a gyermek, akivel nem játszanak együtt, s csak körülveszik játékokkal, nem leli meg az alkotás örömét. Az együttjátszás gyermekeinkkel, unokáinkkal fontos, mert megadja a kiindulási pontot és az irányt a játékos alkotáshoz. Így nyer a megalkotott tárgy értelmet, mert a további játékaik során is használják és foglalkoznak vele. Ezek a gondolatok indítottak el bennünket egy használható konstrukciós játék megvalósítására.

A KUB KIT különböző méretű és formájú elemekből áll, melyek több irányból kapcsolhatók egymáshoz. Kis segítséggel ezt hamar megérti a gyermek, s elindul egy látásmód fejlődés útján.

Természetesnek vettük a következőket.

Csak olyan játékot készíthetünk, amely biztonságos, tartós, megbízható és tetszetős is egyszerre. Nem kerülhet a sarokba, hiszen a gyermek fejlődésével bővíthető. Bízunk benne, hogy elképzeléseink a KUB KIT játékcsaládban maximálisan megvalósultak.

Az ötletre először magyar, majd nemzetközi szabadalmi bejelentést tettünk (No. 220498). Az elkészült játék első darabjait komoly próbák, szükséges módosítások után TÜV vizsgálatra adtuk be, (B 2092147 E 01 sz. jelentés) s EN 71 szabványok követelményeinek megfelelő minősítést kaptunk. Játékunkat a Magyar Termék Nagydíj Pályázaton szerepeltettük.

A KUB KIT 2001. évben elismerő Oklevelet kapott.

A játék gyártására csomómentes, szárított keményfát (juhar, gyertyán) használunk, s a festékanyag EN 71 előírásoknak megfelelő tanúsítvánnyal rendelkezik, vizesbázisú színező és lakkpác. A gyártás pontosságát számítógépes kontrollal ellátott precíziós gépek, a darabonkénti ellenőrzés és a csomagolás előtti összeállítás biztosítják. A csomagolóanyag újrahasznosított hullámkartonból készül, minimális festékanyag felhasználásával, fóliázás nélkül. A nagyobb gyűjtőcsomagok natúr hullámkarton alapúak. A kezdőkészletek átlátszó BOPP fóliából, szinesnyomású karton zárófüllel kerülnek csomagolásra. Fejlesztés alatt áll vákuum-formázott, színes hátlapos csomagolásuk, mely így biztonságosabban lesz forgalmazható.

A játékcsalád, - modulrendszerének megfelelően – kisebb, "0" számozású kezdőkészletekből és – jelenleg – közepes méretű, de több, ajánlott forma összeállítására alkalmas, számozott készletből áll. A gyártás bővülésével nagyobb, bővíthetőbb készletek, s terveink szerint kiegészítő csomagok is forgalomba kerülnek. Újdonságként hozzuk forgalomba az egyszerűbb külsejű, több tárgy egyidejű összeállítására alkalmas, óvodai csoportdobozt.

A KUB KIT játékcsalád annak ellenére, hogy gyártása során több kézi művelet is sorra kerül, - a magas minőségi elvárásoknak maximálisan megfelel. A játékcsalád jelenlegi állapotában – véleményünk szerint,- nem a nagy szériák játéka, nem tömegáru. Az alapelemek megléte mellett, állandó fejlesztés alatt álló, új elemekkel bővülő játék.

A faanyagban előre nem látható, a kontroll során nem érzékelhető belső hibák és ezáltal előálló sérülések , törések jelentkezése esetén, -a kezelési leírás alapján történő használat mellett,- cégünk cseredarab garanciát vállal, mely nem vonatkozik természetesen szándékos törésekre, erőltetésekre és látható rongálásokra.